Radio geluidsinstallatie DHL DC Supply Chain

Klant

DHL Supply Chain (RICOH)

Locatie

Bergen op Zoom

z

Functionaliteit

Radio
Achtergrondmuziek

Projectomschrijving

In Bergen op Zoom bevindt zich het DHL Supply Chain. In dit logistieke distributiecentrum worden op maat gemaakte supply chain-oplossingen geboden aan klanten uit alle sectoren. In dit geval staan alle activiteiten in dienst van het bedrijf RICOH. Met de nieuwbouw van enkele magazijnen werd installatiepartner SOL4 gevraagd een radio geluidsinstallatie te leveren voor het weergeven van muziek op 3 verdiepingen van elk 1600 m².

Audio weergave voorspeld door software

Na een werkbezoek ontving Peter van Beek van SOL4 alle bouwtekeningen van de nieuwe bedrijfshallen. Aan de hand van die tekeningen kon het systeem worden ingetekend met het softwareprogramma Ease. Op deze wijze wordt een inschatting gemaakt hoe het geluid zich gedraagt bij het inzetten van specifieke luidsprekers. Verschillende type luidsprekers zijn hierbij geanalyseerd. Gekeken is naar een combinatie van de beste weergave in de verschillende hallen en de hoogte van het budget.

Efficiënte speakers per ruimte

Peter van Beek heeft in de sorteercentra met hoogte van 4,5 meter gekozen voor de SPH20. Deze  bol luidspreker heeft een afstraling van 250 m² wanneer deze op een hoogte hangt van 4 meter. In totaal 8 stuks zorgen voor een dekking van het vloeroppervlak. De andere opslagruimtes zijn lager. Door te werken met dubbele projectiespeakers kan heel efficiënt worden gewerkt. Deze zijn geplaatst op gepaste afstand van elkaar en sturen de radio beide kanten op. Ook qua bekabelen is dit uitermate handig. Op deze wijze hoeft er slechts één kabel getrokken te worden en dit bespaart zeer in de installatiekosten.

Radio geluidsinstallatie voldoet aan ARBO-normen

Bij het opleveren van de radio geluidsinstallatie is voldaan aan de geluidsnormen die door de ARBO zijn opgesteld. Op de 3 verschillende afdelingen zijn volumeregelaars geplaatst. Dit geeft de medewerkers de mogelijkheid om het geluid zelf harder of zachter te zetten. Het geluidsniveau komt daarbij nooit boven de 80 dB uit. Dit is het maximale geluidsniveau wat door de ARBO wordt aangeraden.

Internet radio

Bij DHL is een stabiele internetverbinding aanwezig. Daardoor kon er gekozen worden voor het gebruik van een internetradio. Het audiosignaal is hierdoor storingsvrij en bovendien kunnen er heel veel zenders worden geselecteerd. Bij DHL is ervoor gekozen om 1 zender te spelen door alle bedrijfshallen. Optioneel kan de internetradio met een app worden bediend.

De opdrachtgever heeft na oplevering aangegeven uitermate tevreden te zijn. Bij DHL kan met een portie gezonde arbeidsvitaminen lekker worden doorgewerkt.

Meer informatie over geluidsinstallaties voor:

Een geweldige geluidsinstallatie voor uw bedrijf?

Binnen 1 werkdag advies op maat van een installateur bij u uit de regio.

Importeur Apart Audio Nederland

wtfdivi014-url1

Waarom Apart Audio?

  • 500 installaties per jaar in Nederland
  • Specialisten in geluidsinstallaties
  • Montage door getrainde installateurs
  • Onderhoudsvrije installaties
  • Geweldige prijs/kwaliteit
  • Duurzame installaties
  • Verzekerd van verstaanbaarheid
  • 5 jaar garantie
  • Gratis offerte binnen een dag

Advies nodig?

Binnen 1 werkdag advies op maat.

Deze site maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie bekijk onze Privacy Policy

Share This