Omroepinstallatie Starteiland KWS

Klant

Koninklijke Watersportvereniging

Locatie

Sneek

Installateur

Inferno Audio Visueel

z

Functionaliteit

Omroep
Muziek

Projectomschrijving

De Koninklijke Watersportvereniging Sneek heeft geïnvesteerd in een nieuwe omroepinstallatie voor het Starteiland. Zo zijn de starttoren, het startschip, het havenmeesterkantoor en het omliggende terrein voorzien van nieuwe hoornluidsprekers. Installateur Inferno Audio Visueel heeft hierbij gekozen voor een het type ‘muziekhoorn’, die een uitstekende spraakverstaanbaarheid combineert met een goede weergave van muziek.

Enorm bereik door strategische positionering luidsprekers

Het Starteiland is het centrum van alle watersport wedstrijden en speelt ook een belangrijke rol bij evenementen zoals de Sneekweek. Op het Snekermeer kan het een enorme drukte zijn, waardoor het van cruciaal belang is dat mededelingen luid en duidelijk bij de deelnemers overkomen. Ook dienen er forse afstanden overbrugd te worden. Het weer beïnvloedt bovendien de geluidskwaliteit.

Inferno Audio Visueel heeft met al deze facetten rekening gehouden bij het calculeren van de juiste oplossing. De uiteindelijke keuze is gevallen op de muziekhoornluidsprekers van Apart Audio.  Vanwege de 2-weg opzet van de luidspreker worden hoge en lage tonen door 2 verschillende speakers weergegeven. Dit zorgt ervoor dat beide tonen perfect met elkaar worden gemengd.

De luidsprekers kunnen een afstand overbruggen van enkele honderden meters, afhankelijk van weer en wind op dat moment. Door de strategische positionering wordt een immens oppervlakte overbrugd en kunnen ontelbare zeilers met één bericht worden bereikt. De mededelingen vliegen over het water, waarbij het water zorgt voor extra draagkracht.

“De vorige installatie had te kampen met echo”, zo vertelt Jelle Heeringa, directeur van Inferno Audiovisueel. “Dit kwam door de traagheid van het geluid, een natuurkundige wet. Om deze situatie onder controle te krijgen hebben we meer luidsprekers geplaatst die op een lager volume spelen. Ook is de richting van de luidsprekers veranderd. Het resultaat is optimale verstaanbaarheid!”

De centrale installatie is door Inferno Audio Visueel ook aangepakt. Zo zijn de instellingen terug gebracht naar een niveau waarbij de hoornluidsprekers het best functioneren. Bovendien is het de sprekers makkelijk gemaakt doordat zij slechts op één knop hoeven te drukken om zichzelf verstaanbaar te maken. Met een extra dingdong kan de attentie worden gevraagd.

Het KWS is in zijn nopjes met de verandering en is klaar voor het huidige zeilseizoen. Gedurende het seizoen zal de installatie regelmatig worden getest en kleine efficiëntieslagen worden doorgevoerd.

Een geweldige geluidsinstallatie voor uw bedrijf?

Binnen 1 werkdag advies op maat van een installateur bij u uit de regio.

Importeur Apart Audio Nederland

wtfdivi014-url1

Waarom Apart Audio?

  • 500 installaties per jaar in Nederland
  • Specialisten in geluidsinstallaties
  • Montage door getrainde installateurs
  • Onderhoudsvrije installaties
  • Geweldige prijs/kwaliteit
  • Duurzame installaties
  • Verzekerd van verstaanbaarheid
  • 5 jaar garantie
  • Gratis offerte binnen een dag

Advies nodig?

Binnen 1 werkdag advies op maat.

Deze site maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie bekijk onze Privacy Policy

Share This