Muziekinstallatie werkplaats Tristar Keukens

Klant

Tristar Keukens

Locatie

Bladel

Installateur

Backline AV
z

Functionaliteit

Centrale radio

Projectomschrijving

Tristar Keukens is gevestigd in Bladel en fabrikant van keukens met sterallure. Dankzij liefst 35 jaar ervaring worden degelijke keukens gefabriceerd en geleverd via een uitgebreid dealernetwerk. In Bladel is een flinke werkplaats gevestigd waar alle keukens volledig in-house worden gemaakt. Installatiepartner Backline AV mocht een nieuwe muziekinstallatie aanleggen in de werkplaats, zodat alle medewerkers lekker kunnen werken met het plezier van de radio op de achtergrond.

Centrale radio via muziekinstallatie werkplaats

Voorheen werd er bij Tristar in de werkplaats geluisterd naar een groot aantal bouwradio’s. Deze stonden op de plekken waar medewerkers de meeste tijd door brengen. Op deze manier is in de loop der jaren een wildgroei aan radio’s ontstaan. Dit resulteerde in een behoorlijk chaotische werkomgeving, waar de verschillende radio’s tegen elkaar in stonden te blazen. De ene radio op 538, de andere weer op Q-Music. Hier mocht installatiepartner Backline AV een oplossing voor bedenken in de vorm van een centrale muziekinstallatie.

Een centrale radio bestaat uit een muziekinstallatie die op centrale plaats wordt geïnstalleerd. Deze installatie bevindt zich in een rack en bestaat uit een 19” professionele internetradio, een versterker en een apparatuur om de installatie te bedienen. Vanuit deze installatie worden luidsprekerkabels getrokken naar de verschillende werkplaatsen.

Optimaliseren van het volume per ruimte

Omdat er in de werkplaatsen verschillende werkprocessen plaatsvinden is in elke werkplaats ook een verschillend achtergrondlawaai. Hierdoor heeft Backline AV per werkplaats gekeken naar de juiste oplossing. In ruimtes waar meer lawaai is te horen is gekozen voor meer luidsprekers met meer capaciteit. In ruimtes waar minder lawaai aanwezig is kiest men voor luidsprekers met minder volume en betere spreiding. Een strategische plaatsing en perfecte afstelling van het vermogen zijn hierbij van cruciaal belang om een optimale verdeling van het geluid te behalen.

Volumeregelaar per afdeling

Het was een wens van Tristar om op elke afdeling het volume aan te kunnen passen. Soms komt het voor dat er een bespreking is of dat er een rondleiding wordt gegeven door directie of management. Middels lokale volumeregelaars kan het volume direct zachter of helemaal uitgezet worden. Deze wens had wel effect op het aanleggen van de bekabeling. In elke ruimte diende extra luidsprekerkabel aangelegd te worden om de koppeling te maken tussen de luidsprekers op de afdeling en de lokale volumeregelaars op de wand.

Geen storingen meer door internetradio

In de centrale installatie worden gewerkt met een stabiele internetradio. Deze internettuner stoort niet en kan duizenden zenders laten horen. Bovendien kan de radio via een app worden bediend. Deze app kan op de telefoon geïnstalleerd worden, maar ook in een browser. Zo kan de programmering van de radio gedurende de dag eenvoudig worden aangepast.

Muziekinstallatie in uw werkplaats

Een centrale muziekinstallatie zorgt voor een rustige en veilige werkomgeving. Geen grote volume verschillen meer, geen verschillende radiozenders, maar een gecontroleerd systeem wat voor iedereen op de werkvloer goed hoorbaar is. Wilt u ook zo’n centrale muziekinstallatie in uw werkplaats? Bekijk dan onze speciale pagina voor geluidsinstallaties in bedrijfshallen of vraag direct een gratis offerte aan bij onze audio specialisten.

Een geweldige geluidsinstallatie voor uw bedrijf?

Binnen 1 werkdag advies op maat van een installateur bij u uit de regio.

Importeur Apart Audio Nederland

wtfdivi014-url1

Waarom Apart Audio?

  • 500 installaties per jaar in Nederland
  • Specialisten in geluidsinstallaties
  • Montage door getrainde installateurs
  • Onderhoudsvrije installaties
  • Geweldige prijs/kwaliteit
  • Duurzame installaties
  • Verzekerd van verstaanbaarheid
  • 5 jaar garantie
  • Gratis offerte binnen een dag

Advies nodig?

Binnen 1 werkdag advies op maat.

Deze site maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie bekijk onze Privacy Policy

Share This