Geluidssysteem showroom Julius van der Werf

Klant

Julius van der Werf

Locatie

Groningen

Installateur

Inferno Audio Visueel

z

Functionaliteit

Achtergrondmuziek

Projectomschrijving

Tegelgroothandel Julius van der Werf staat al meer dan 85 jaar voor kennis en kwaliteit. Zowel bedrijven alsook particulieren kunnen voor elk budget terecht. In de showrooms in Sneek en Groningen wordt het uitgebreide assortiment tentoon gesteld. Installatiepartner Inferno Audio Visueel mocht voor de showroom in Groningen voorzien van een nieuw geluidssysteem. De achtergrondmuziek moet zorgen voor sfeer en gezelligheid.

Centraal geluidssysteem in hele pand

Julius van der Werf kiest er bewust voor om het hele pand te voorzien van een centraal geluidssysteem. Centraal betekent dat alles vanuit één plek te bedienen is. De keuze voor een radiozender, maar ook het volume. Vanuit het hart van de installatie is de bekabeling getrokken naar de verschillende ruimtes. De muziek is te horen in de showroom en in het magazijn. Middels een volumeregelaar in het magazijn zelf kan de muziek harder of zachter gezet worden. In de winkel is dit een vaste instelling.

Verschillende functies achtergrondmuziek

Muziek in een showroom of winkel heeft diverse functies. Allereerst zorgt deze voor een stukje gezelligheid. Een warm welkom voor de klanten die de winkel binnenkomen. Er wordt niet voor niets wel eens gesproken over een ‘doodse stilte’. Achtergrondmuziek doorbreekt dit. Bovendien zorgt het voor privacy. Gesprekken in de showroom kunnen door de aanwezigheid van muziek niet makkelijk worden afgeluisterd. Erg prettig wanneer de adviseur met klanten in gesprek is of een aankoop rond gemaakt moet worden.

Design speakers die passen bij de uitstraling

Het assortiment biedt keuzes voor elk budget, maar de showroom van Julius van der Werf heeft een exclusieve uitstraling. Het was dan ook de wens dat de luidsprekers hier mooi bij passen. Gekozen is voor de CM Design Series van Apart Audio. Dankzij de dunne rand van de behuizing ziet de speaker er strak uit. Bovendien kan deze strak tegen het systeemplafond worden geplaatst, zodat er geen naden of schaduwen zichtbaar zijn. Een mooie look, die past bij de rest van de showroom.

Meer speakers, meer spreiding van de muziek

Om een goed, gespreid beeld te realiseren van de achtergrondmuziek is het advies van Inferno Audio Visueel geweest om veel speakers te plaatsen en deze op lager volume in te stellen. Hiermee wordt voorkomen dat speakers te hard gezet moeten worden om ook 10 meter verder gehoord te worden. Door de juiste spreiding ontstaat een mooi, egaal muziekklimaat. Een prettige omgeving waar de muziek bijdraagt aan de totale sfeer in de showroom.

Radio in het magazijn

Naast de showroom is ook het magazijn voorzien van een aantal speakers. De bekabeling is doorgetrokken naar dit deel van het pand, zodat de medewerkers in het magazijn ook kunnen luisteren naar muziek tijdens het werken. Want werken met muziek is tenslotte veel leuker! Door de eigen volumeregelaar kan de muziek in het magazijn ook wat harder gezet worden, zodra er een lekker nummer op de radio voorbij komt.

Meer informatie over geluidsinstallaties voor:

Een geweldige geluidsinstallatie voor uw bedrijf?

Binnen 1 werkdag advies op maat van een installateur bij u uit de regio.

Importeur Apart Audio Nederland

wtfdivi014-url1

Waarom Apart Audio?

  • 500 installaties per jaar in Nederland
  • Specialisten in geluidsinstallaties
  • Montage door getrainde installateurs
  • Onderhoudsvrije installaties
  • Geweldige prijs/kwaliteit
  • Duurzame installaties
  • Verzekerd van verstaanbaarheid
  • 5 jaar garantie
  • Gratis offerte binnen een dag

Advies nodig?

Binnen 1 werkdag advies op maat.

Deze site maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie bekijk onze Privacy Policy

Share This