Geluidsinstallatie recreatie ruimte Westerbergen

Klant

Vakantiepark Westerbergen

Locatie

Echten

Installateur

Pro-Vision AV

z

Functionaliteit

Muziek
Presenteren
Disco

Projectomschrijving

Vakantiepark Westerbergen is een veelzijdig vakantiepark en is prachtig gelegen tussen de natuurgebieden in het Drentse Echten. Het familiebedrijf werd verleden jaar getroffen door een brand. Onder meer de recreatiezaal werd volledig verwoest. Installatiepartner Pro-Vision AV werd gevraagd mee te denken aan een nieuwe, multifunctionele audiovisuele inrichting. Mede dankzij een veelzijdige geluidsinstallatie van Apart Audio kan de recreatie ruimte zeer flexibel gebruikt worden.

Multifunctionele, audiovisuele installatie

Het was de wens van Vakantiepark Westerbergen om de nieuwe recreatieruimtes te gebruiken voor feestjes, bruiloften, maar ook voor vergaderingen en bijeenkomsten. Pro-Vision AV heeft een systeem bedacht waarmee alle audiovisuele functionaliteit via touchscreens bediend kan worden. Verlichting, video en audio kunnen per ruimte worden bediend. Op de schuifwanden van 3 ruimtes zijn sensoren geplaatst, zodat het systeem weet of alle ruimtes gezamenlijk of individueel in gebruik zijn. De installatie schakelt automatisch aan de stand van deze sensoren.

Geluidsinstallatie recreatie ruimte

De uitgedachte geluidsinstallatie voor de recreatie ruimte is dusdanig uitgekiend, zodat deze voor verschillende doeleinden ingezet kan worden. Een goede verstaanbaarheid voor het gebruik van microfoons tijdens bijeenkomsten en vergaderingen. Maar ook een fantastische muziekweergave tijdens feestjes en bruiloften. Hierbij wordt een combinatie gebruikt van 12” luidsprekers, 8” luidsprekers en dubbele 10” subwoofers. Een installatie die elke gast het kippenvel op de armen bezorgd.

Apparatuur opnieuw gebruikt na brand

Bij de installatie zijn veel materialen opnieuw in gebruik genomen. Na de brand konden diverse apparaten en luidsprekers worden gered. Deze zijn grondig gereinigd door een gespecialiseerd bedrijf. Na deze reiniging konden deze als ‘nieuw’ worden ingezet. Pro-Vision AV heeft hierbij nieuwe apparatuur en een compleet nieuw besturingssysteem geïntegreerd. Dit besturingssysteem zorgt ervoor dat de installatie door elk personeelslid kan worden bediend.

Lokale aansluitpunten en microfonie

Multifunctioneel gebruik wordt gerealiseerd door de aanwezigheid van verschillende aansluitpunten in de verschillende ruimtes. Wanneer deze ruimte wordt afgehuurd of gereserveerd kan de gebruiker zelf makkelijk een telefoon aansluiten. Maar ook een DJ kan eenvoudig ‘inprikken’. Het geluid is op dit moment alleen in de ruimte zelf te horen. Ditzelfde geldt voor de draadloze microfoons. Wanneer deze in gebruik zijn, dan zijn ook deze alleen te verstaan in de juiste ruimte of combinatie van ruimtes.

State-of-the-art besturingssysteem

De kracht van Pro-Vision AV komt terug in het geavanceerde besturingssysteem. Zoals eerder gezegd worden audio, verlichting en video hiermee gestuurd. Maar Pro-Vision AV is een stap verder gegaan. Zelfs de zonwering en de klimaatbeheersing kunnen worden gecontroleerd vanuit een touchscreen. Dit besturingssysteem is tot stand gekomen met QSYS Core en de vereiste programmeerkennis bij de installateurs van Pro-Vision AV. Een geniale installatie, die niets meer aan het toeval overlaat.

Meer informatie over een geluidsinstallatie voor uw restaurant?

Een geweldige geluidsinstallatie voor uw bedrijf?

Binnen 1 werkdag advies op maat van een installateur bij u uit de regio.

Importeur Apart Audio Nederland

wtfdivi014-url1

Waarom Apart Audio?

  • 500 installaties per jaar in Nederland
  • Specialisten in geluidsinstallaties
  • Montage door getrainde installateurs
  • Onderhoudsvrije installaties
  • Geweldige prijs/kwaliteit
  • Duurzame installaties
  • Verzekerd van verstaanbaarheid
  • 5 jaar garantie
  • Gratis offerte binnen een dag

Advies nodig?

Binnen 1 werkdag advies op maat.

Deze site maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie bekijk onze Privacy Policy

Share This