Audio in showroom Keukenloods

Klant

Keukenloods

Locatie

Rotterdam

Installateur

RJ Audiovisueel

z

Functionaliteit

Achtergrondmuziek

Projectomschrijving

Keukenloods startte ooit met een showroom in Zaandam. Geheel tegen de trend in werd tijdens de recessie flink doorgegroeid. Inmiddels telt de organisatie 13 filialen door het hele land. De showroom zijn laagdrempelig en klanten voelen zich er welkom. Dit gevoel wordt mede mogelijk gemaakt door de audio in de showroom. Installatiepartner RJ Audiovisueel adviseerde en installeerde audio in het filiaal van Keukenloods in Rotterdam. Deze installatie maakt onderdeel uit van een complete, audiovisuele inrichting.

Muziek van groots belang voor winkelformule

Het belang van achtergrondmuziek wordt bij Keukenloods niet onderschat. Klanten moeten zich tenslotte op hun gemak voelen en geen tijdsdruk voelen om de volledige showroom te bekijken. Muziek heeft dan ook 2 belangrijke functies. Allereerst worden onderlinge gesprekken gemaskeerd. Adviesgesprekken tussen adviseur en klant, maar ook gesprekken tussen klanten onderling. Door muziek op laag volume aan te zetten kan men aan de ene kant van de showroom slecht verstaan wat er elders gezegd wordt.

Een andere belangrijke rol van muziek is een gevoel van warmte. Wanneer het stil is in een winkel, dan voelt het ongemakkelijk. Kil bijna. Door muziek af te spelen wordt een aangenaam gevoel gecreëerd. De keuze van de muziek is daarbij ook bepalend. Bij Keukenloods kiest men voor internet radio. Hiermee kunnen heel veel verschillende zenders gekozen worden. Bovendien kan men ook kiezen voor minder commerciële zenders met minder gepraat door radio DJ’s.

Onopvallende audio in de showroom

Het plafond bij Keukenloods is zwart. RJ Audiovisueel heeft er dan ook voor gekozen om de zwarte CMX-20T van Apart als inbouwluidspreker te gebruiken. Deze zijn goed verspreid over het hele plafondoppervlak. Door de zwarte kleur vallen de speakers helemaal weg in het plafond en wordt een onopvallende audioweergave in de showroom gemaakt.

Installatie beweegt mee met openingstijden

De geluidsinstallatie is zodanig geconfigureerd dat deze op stand-by springt buiten openingstijden. Zodra de showroom wordt geactiveerd springt ook de muziek aan. Hierbij wordt dezelfde radiozender weergegeven, die als laatste aan stond. Een ideale oplossing, omdat het personeel er niet op zit te wachten om elke ochtend de radio opnieuw aan te zetten.

Meer informatie over geluidsinstallaties voor:

Een geweldige geluidsinstallatie voor uw bedrijf?

Binnen 1 werkdag advies op maat van een installateur bij u uit de regio.

Importeur Apart Audio Nederland

wtfdivi014-url1

Waarom Apart Audio?

  • 500 installaties per jaar in Nederland
  • Specialisten in geluidsinstallaties
  • Montage door getrainde installateurs
  • Onderhoudsvrije installaties
  • Geweldige prijs/kwaliteit
  • Duurzame installaties
  • Verzekerd van verstaanbaarheid
  • 5 jaar garantie
  • Gratis offerte binnen een dag

Advies nodig?

Binnen 1 werkdag advies op maat.

Deze site maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie bekijk onze Privacy Policy

Share This